Ебачот Тито

josip-broz-tito-1356007806-243671Драмата околу Јованка Броз не стивнува а присталиците на Титовата фела се у тешко исчекување шо ќе се дешава со жената врз која беше падната тешка сумља дали е или не е шпион на Стаљинистите. Сексуално најзапоставената супруга на светов после смртта на браварот животот го помина у руина. Помеѓу ѕидој со влага и нагризан мебел, кога со струја, кога на свеќи, со нагризан паркет во кој шибаат црви и со црно бел мини портабл прекирен со миленце над кој гордо пркоси неговата фаца…
Тоа е он. Ебачот над ебачите е едно олицетворение на цела таа негова клапа која му се поклонуваше и цепаше Титов патец на глаата. Да знаеа другарите на Тито каков ебач бил он имаше мама мамина да расплачат низ комшилукот и наоколу…Ако Тито носел патец, носат и они, ако Тито е голем ебач мора да бидат и они чунки идолот се следи у чекор. А јадната душичка Јованка у едни свои мемоари обзнани дека другарот над другарите можел да прца и на 60 години без вијагра. Дали бил толкав другар ко шо му бил псевдонимот не знам, но сега знам дека бил опасно ебачиште. Да живее ебачот Тито!!! Очигледно неговата смрт била поголема загуба за Јованка отколку за Југославија. Затоа сега на Јованка ќе и спремаат и погреби од пола миЉон еура како надомест на штета од тоа шо рано останала без својот рандеву каобој. После овој муабет со вијаграта уше поише се уклапа онаа Титова слика со бели рукавици, па оние пури кубански па оние расни коњи кои ги јаваше и оние млади пионерки шо му се тртеа со штотуку извајаните газиња а Тито онака татковски и дедовски ги зимаше у свои раце. Јованка не просветли и му ја симна на Тито онаа дамка дека он бил големо курвариште. До тестостеронот било. Тегнењето дивеч и кркањето црни овошки си го праеле своето. А и со таков живот од шо бе да му паѓа курот? Да не имал случајно кредити да враќа? Не бе батки. Кредитите ги враќаме сите а он му се изнаеба за сите пари.
Чиста среќа шо оваа слатка тајна за браварот околу неговата потенција се открива 30 тина години по неговата смрт. Кога полека спласнува паѓањето у транс околу неговото име иначе неговите подржувачи ќе имаа тогаш нов престиж плус и кај со кодошење и цинкање ќе мораа да се докажуваат и во пенетрирањето измеџу млади пионерски и Mature партизански бутој. Мама мамина имаше да му расплачат на се шо е женско, машко, на куче и маче од Триглав па се до Вардар. На голи оток у тоа камењата ќе се резбаа вагини а по планините наместо со тешките камења да се изпишуе името на Тито ќе се цртаа пениси. Покрај таков ебач до себе Јованка си остана сува. Изгледа само она остана со крстот на чело у времето кога петокраката ни беше као ОЧЕ НАШ. Изгоре и таа како онаа Орлеанка. Кај остана сува мораше и да живее со муабетите дека е кодош и дека Тито многу не ја симпатишел и дека нарочно не и давал развод за да си пукне од мака. Е затоа Јованка ќе си добие погреб од пола миљон евра и за инат има да легне над Тито. Да му квачи муда за век векова. Со жена никој не испаднал на крај а на крај и браварот ќе го јаде за увек.
Како и да е….ќе останат да се пеат оние партизански песни за големите жртви шо ги давале младите партизанки да сведочат за младите жртви… Дали борба воделе или бункери рушеле не знам, знам само дека имале голема заслуга у дигањето на моралот. Се претпоставува дека директен нарачател на овие песни бил кој друг ако не Тито. Со такво опкружување околу него и Сутјеска ќе ја преживееш, и мостот на Неретва ќе падне али една работа нон стоп има да стои дигната нагоре. Додека на Тито му се дигаше стапот Југославија беше у најголемиот цут. Тогаш цуташе и економијата и Братството и Единството. Кога на Тито му се дигаше стапот и Ацо Шопов напиша една песна за едни многу убави очи… За очи и смеел само да пишува затоа шо ако зуцнел за некој друг дел од телото на младата партизанка ќе го наебел за сите пари и ќе си умрел у некој каменолом као највечи Бугараш… Затоа и песната Очи носи таква тежина за еден уметник. Да се откажеш од блудот а да се оддадеш на сензитивноста, се во име на една посреќна и заебана иднина…

Advertisements

About komitamkd

Десничар,Реалист,
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s