Лустрирани копилиња

kmjСо години гомнарот црпеше од медот и удараше рецки на рабушот кај својот Глауч. Глаучот беше информиран од својот полтрон за се и сешто. Немаше бел ден од својов соработник. А соработников им ја ебаваше мамицата на сите околу него чунки кодошењето му беше едини начин да се доближи до клапата која тегне јагниња на софри и јагниња по хотели. Додуша овој не беше по јагнињата хотелски и беше роден дркаџија ама за повеќе и немаше амбиција у животот. А шо одеше у тефтерот на кодошот?- ,,Овој дојде тука, со тој и тој, се напи 3 ракии и рече дека на босот ќе му ја ебе жената у пичка. На крај чашата ја акна од земја и си замина дома 30 минути порано од завршетокот на работното време” На крај следи тапшање по рамо, една стуткана у џебот по што имбецилот за кратко помислува дека е чоек. Дека е биолошка појава со еволутивен процес. Ма јок…Од гомно кодошко повеќе нема да напредне.
Не е трагедија за планетата шо вакви гомнари го дишат воздухот. Проблемот е шо заради овие гомнари многу други не можат да го дишат.Животот им го зацрнија, фамилиите им ги растурија, куќите им ги запустија. Со рекла казала и дување труба кај својот Бос. Кој го намести Шишков се да му ебам? Ах… копилето е поранешен секретар на комитетот и тој и неговите другари со години беа газди на своите и туѓите животи со таа разлика шо на своите животи мислеа а на туѓите им се посеруваа.
Еднаш у мое маало имаше едно типче кое увек го собираа со Мерџо со затемнети стакла, често си го развозуваа по градов и дома си го враќаа. Си го развозуваа како белосветска курвештија. Никој не го знаеше неговото работно место но сите знаеја дека оди по двапати на одмор и дека на својата ороспија која му беше венчана супруга редовно и овозможуеше педикири, маникири, егзотични мазажи. Често разни курајбери и се шетаа по дома за да и го разубават домот. Додека нејзиниот пафтар се развозуеше по градот со разни шефој, на размазенава курава домот и животот се везден и се разубавуваше. Како чмаролижачот беше отсутен од дома така она си нарачуеше нови уредувања и преуредувања. ГоспоЖата беше увек задоволна додека неговата дезинтерска бактерија испорачуеше луѓе на службите. Тој од поодамна беше испорачан кај ѓаволот ама за него рајот беше на земјата и беше толку лаком гад шо 10 животи по 117 години му беа малку да си ги исполни ќефовите на газот. Од премногу кодошлоци се нагои во стомакот како свиња и почна фацата да му се изобличува од јагнињата кои ги таманеше за време на својата работа. Тој се гоеше ко меур а жена му се вајаше ко рипче. Немаше копиљ у маалото шо не си го плескаше на неа. И ја бев еден од тие копиљаци секако.
Како времето поминуеше и системот се мењааше се поретко го дружеа кодошов а се појќе жена му. Беше толку здебелен од тужакање шо не можеше да и го потера на жена му поинако од мисионерска. Таа беше жив ѕвер. Сакаше кршење на кур па еден ден и здодеа сета таа комоција која и ја приштуваше гнојов гнојосан. На тета и се присака добар кур и дел од оние глаучи на кодошов почнаа се почесто да му идат по дома. На почетокот му идеа на кафе, потоа на ручек, па на вечера за на крај голи да почнат да му шетаат по дома. Свињата полтронска тоа не можеше да го примети. Проклет му беше животот, проклет беше и самиот тој чунки дојде ден ѓаволот да си ја наплати сметката. Ристо Шишков, Ченто, Брашнаров и многу друзи беа фрлени во кафезот на клеветата од такви како него а врз нивните коски некои серковци се искачија на тронот.
Коските на овие напатени чеда денес се повеќе живи од душите на овие докажани шпиони. Денес плукаат по системот а тој е толку благ кон нив. У комитско време тастерите добиваа метак у чело и им ја сотираа семката до седмо колено. Денес не можат да обавуваат функции. Јеби га. Доста беше. Доста му се изнаебаа на светов….редно е сега малку газето да го напучат…

Advertisements

About komitamkd

Десничар,Реалист,
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s