На Лесковачка кај Вили

6319085200_b81d1ce36a_mТоа е таа стандарт пропала маршута. Одиш низ град се пијанчиш ко вол до 5 сабајле и на крај муцката ќе ја начуриш на шанкот кај Вили. Едно стампедо пијани говеда чекаат на ред да стаат нешо у пијаниот желудник и со добра среќа може да дојдеш до сендвич без тепачка.Лесковачка плескајца со едно брдо зачини. Тоа на алколизиран желудац му доаѓа нешо као нуклеарно гориво за спотерување. Љута црвена паприка, исчукана кој знае од која нива, базди на љуто очи корне. Од Вили само тоа пиперот црвен..љути, вие, 5 дена не можеш да исплакнеш уста …..жена да пољубиш воспаление на дебело црево ќе фати, има чмарчето да и љути на секое какање.
Последниот пут кога матљав плескајца во алколизирано стање, следното утро имав киселини у желудникот го да сум испил едно шише Доместос. Дали тие ја имаат расипано плескајцата или мене ми е желудникот сјебан не знам. Може и таа тетката шо ги стиска плескавиците руки да не измила..кој знае шо фаќала пред да ми праи сендвич. Може и у штокот пепел да ми истресле, или какушка од уво да ми остаиле натре. Мува, гасеница или пајак со дебел стомак. Кој знае.И да не ги измила руките гарант фатила некој дел од телото од кој и можам да преживеам. Од женска киселина би преживеал. Мушка да беше ќе умрев на место.
И додека го чекав мојот сендвич со еден тон зачини од кој моментално се создава ркулец за чир на желудник, околу мене ги гледав пијаните дрољи како се обидуваат да ја совладаат нерамнотежата и да ја добијат битката со гравитацијата. Дрољички не поштени маму им ебам. Кур да најдат на улица ќе му се убијат од пушење. Нема шанси да го вратат на стопанот. Кај ви е чесноста бе алоо??? Сте се стаиле у 5 сабајле на крмење, лупате плескајци, дебели селски лепчиња и еден тон помфрит и после една недела јадете гомна колку сте дебели и колку целулит имате. Само со пердашење линија не се праи. Треба и со празен стомак да се легнува ко за почеток. Мал издаток на сперма низ хранопроводникот не kе е на одмет. Тоа делува многу корисно на линијата и тенот и во себе содржи доволно хранливи материи да заменат еден убав и мрсен сендвич у 5 сабајле.
Конечно го добив својот сендвич а веќе две пијани говеда ми се турнаа на патот за да фатат подобра позиција за нарачка.За момент околу себе видов познати фаци и познати гладни муцки. Дај еден гриз ваму, дај еден онаму, за мене остана лепчето и еден мал остаток од кечап. Ја замолив дебелата теткица да ми даде една лименка пиво а она као ми објаснува дека не смее да дава алкохол после 21 часот. Тетке не ме јеби, овие гладни усти ми го изедоа сендвичот, со лименката пиво не би имале таква шанса. Jа пичкарам во еден цуг. Ќе им остаам една лигавица од лакома пијандурска уста ако сакаат.Не ми дава свињата пиво. Да пробам да обијам некој фрижидер, на секој чекор стаиле камери. Каде да најдам пиво во 5 сабајле? Знам дека дома оставив некое ама дали тоа беше вчера или завчера? Ако било завчера гарант е испиено а лименката ми стои на маса у кујна. Таму ќе стои уште една недела гарант ако не ја фрли некој друг.Не сум педантен и дисциплиниран. Сега дремам со глутница хиени на штандот на една сендвичара и упорно молам за мојата лименка пиво. Ќе си почекам за неа најмалку до 7 часот. Гомнарите ми го разграбаа сендвичот а пиво нема. Отидов дома као посран голуб со надеж дека лименката шо ја остави во фрижидер сум ја остаил вчера, не завчера….Само на тој начин би имала шанса да преживее. Се упатив со бавен чекор, пентарјќи се по скалите од мојот влез. Ја отворив вратата и од прагот на масата видов празна и згмечена лименка пиво…..Го погледнав Штокот на рафтот……Него му било пишано!

Advertisements

About komitamkd

Десничар,Реалист,
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s