Хумана дроља

parinavistinskomesto1Не, тие не бараат споменик на хуманоста за себе, нити па носат крст на чело. Кај нив муабетите за морал се во спротивен дијапазон од суштинските сваќања. Може да те просветлува за религија, за семејство, за чување деца и терање домаќински живот. Може да биде декларативно против швалеранцијата и курварлукот.Може да зборува со презир за сите фукари околу неа. Но тоа е ради конкуренција. Не за друго. Таа има само еден начин да те просветли. Употребета ја фантазијата и ќе ви текне како. Пошо  нивната фантазија е бујна и може да ве изненадат на секое место и у секое време. Сексуалниот период на параспурот не може да биде сув. Може, но на многу краток период. Секогаш ќе се најде некоја хуманистка која ќе го навлажни периодот. Колку време ќе те држи влагата, толку време  и нема да ја бараш. Ко ќе ти засуши пак ќе ѕврцнеш. Не, тие не се лутат шо ги бараш само за онаа работа и на периоди во текот на годината. Како инаку би ги нарекле хуманистки? Кај  нив нема комплекс, нема фрустрација зашто се губиш со тек на време. Знаат тие како функцинират мажите. Знаат или се имаат помирено со тоа, се едно. Оние шо не сакаат да прифатат од каков крој сме  глава ќе кршат и нерви ќе кинат. Каде отиде оној мојон? Не му е достапен мобилниот. Денеска не отишол на работа, имал слободен ден..и слични муабети…

Отишол срцка оној твојон  да мавне рецка на рабушот. Иако е на рабуш, сметките се секогаш чисти. Од враќање  и наплаќање нема потреба.Но моли бога да го потрефила некоја хуманистка за празнење муда. Ако отиошол кај дроља зината за пари ти се еба мајката и тебе и на него. На крај и тупаниците меѓу рогови не ти бегаат. Сакајќи овој примерок да биде бар на момент маж, тоа ќе го направи кај својата сопруга. Лажен авторитет и бокс у фаца. Кај курвата ќе преде како маче и ќе испунуе жељи.Ма кој ги врти нив.

Капа им се симнува на хуманистките. Тие ќе те приберат дома во секое време. Ќе те најадат, напијат, стресот од тебе ќе го извадат низ ташак  и ќе те испратат без тронка грижа на совест. Е тоа ти се вика хумана дроља. Ја боли неа за се. И за нас мужите попалени, и за нив самите и за сопругите дома кои кинат нерви ради нив. Тие си го возат филмот и за да бидат царици у твојот живот не ти треба двосед Ферари. Тие се наши современи куртизани. Знаат да напраат и мубает и фино да те ислушаат.Тие се повеќенаменски и некад освен сексуално делуваат и психолошки, едукативно и педагошки. Педагошки делуваат милфиците и матур тетките кога кај нив ќе налета недоквакан пеливан. Му раскинала пичката и овој паднал у депресија. Влегива кај старката лигав со скршено срце, излага со орелски крила и окез до уши. Тоа е тоа. Тетките знаат. За нивниот хуманизам никој не сака да се заблагодари. Иако лечат од депресија и имаат голем удел во намалувањето на стапката на самоубиства, често ги посочуваат со погрди термини. Каде се тука заедниците да реагираат? Не мора да реагираат. Кој ги врти. Ќе реагираме ние, кои сме им вечно благодарни за нивната хуманост. Не би се осеќал дека сум им се оддолжил се додека не дигнеме ние благодарниците еден споменик во нивна чест. Споменик налик на црвена штикла, со постамент поставен во цветна градина каде растат ружи…Е тоа би било големо фала во голем стил…

Advertisements

About komitamkd

Десничар,Реалист,
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s