Цензура

Во ова наше забегано општество некој мисли дека ако ги забрани  половите органи  во нашето изразување, и природните дејства што се случуваат со истите ,ќе го подигне нивото на разговор, нивото на култура .Титка во гласот или три точки во зборот. Општеството ќе ве напраи светци 🙂
Забрани го курот, пиздата, ебењето во нашиот муабет и нашиот бон-тон ќе се искачи на највисоко ниво. Демек тоа ќе ги заштити децата и младината од невкусните примери во околината. Нема потреба нив да им се објаснува за што служат органите. Што е природна пцовка и како треба да се опцуе. Нема врска бе батиња. Се се плашам дека тоа може да им го објаснат разно разни крелиња од невладиниот сектор кои промовираат шупачка љубов, кои го поганат бракот помеѓу бракот и жената и го прикажуваат синот Божји како(се извинувам) педер. Тоа не е за цензура. Тоа е демократија.
Тие може да цензурираат колку сакаат но пак на ТВ екраните ќе ги гледаме дрољите со разголени цицки и црвени гаќи како водат утрински дебати. Пак ќе видиме дека естрадата промовира секс, еротика и благо порно во евтините музички спотови. Пак на пиедесталот ќе се искачат некои курветини кои не знаат да врзат три реда муабет. Не е тоа важно пријателчиња мои. Битно е да се цензурираат зборови ко педер,  курва, пенис и вагина. Е само педерската љубов не смее да се цензурира. Тоа е повреда на половата слобода.
Замислете како би изгледал еден мој почеток на текст кога од утре задолжитетелно би морал да внимавам на речникот.
..Г…..т од институцијата полна со к…и, и и….и норми промовира репери на некои е….и вокабуларни стандарди. Да ги набијам на к….ц тие стандарди и тие нивни р…..и кодекси на граѓанско општење…
Не ме разбравте..но не ни морате. Високиот тон во рап хитот кога хип-хоперот теслачи нечија мајка е празен простор каде вие може да си добаците некој збор по слободен избор.
Тогаш гомнарот од институцијата полна со курви и заебани  норми која промовира репери со некои фантомски  стандарди ќе можат да си ја препишат заслугата дека ја разбранувале нашата затупена фантазија. Обичната свирка или празните точки во меѓумуабет ќе останат мистерија за народот кој наводно тие сакат да го заштитат од блуд и невкусен жаргон.
Никој не знае шо е тоа дупење и пичкарање а благодарение на овие шо цензурираат нема ни да научи. Тешко нас . Сите културни и просветелни  ќе умреме и безгрешни ќе одиме кај Свети Петар.
Мене ме интересира една друга работа.  Да ги забораиме пцовките.  Кога во оваа држава ќе почнат да се цензураат одредени новинарски куќи кои со своите неточни вести подгреваат тензија, предзивикуваат расна и верска омраза а потоа пукаат глави?Главите пукаат а тиражот расте. До кога тие ,,неофицијални” информации нас ќе ни го креираат животот а богами и смртта?? Да не потсетувам како се известуваше за некои настани во минатото поради кои известувања многу млади македонци, албанци..православни и муслимани посегнаа по хеблите и си ги кршеа главите.
Треба да се цензура нешто и  во оваа земја. А тоа дефинитвно се новинарските патки. Па колку год и да кукале дека тоа е повреда на правото на говор. Се додека не се описменат одреден број на новинари кои живеат од продавање ветар у магла уредниците на новинарските куќи треба да го јадат во нивно име. Доста беше од вашите прикаски. Од биднато до пренесено светлосни години….Други животи ќе горат. Не вашите!
Но доста ми е од мрчење. Одам да прочитам некоја добра  книга затоа што  оваа ноќ сум подготвен да барам адекватни термини за моите невкусни зборови….
Ах да го ебам…и овој Оскар Вајд е брутален. Но ужасно добар…проклето добар……

Advertisements

About komitamkd

Десничар,Реалист,
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s