Зашто би навивал за Хитлер?

4444444444444

Еве како нешто светов, а посебно ние Македонците многу му се притресуваме за тоа кој ќе биде следен амерички прецедник. Дали ќе остане исончаниот, како шо милува да каже Силвио де blow job, или републиканецот Ромни, другар од маало на оној тексашки каобој Меккејн кој во прошлиот избор не успеа да го турне котлето. Слушам демек нашите од САД на големо се спремале да му ја дадат подршката на Ромни. А зашто? Дали Ромни ќе се заложи да ги реши отворените македонски прашања или бенифитот шо ќе го имаме од него е тоа шо помалце ќе не подјебава? Да драги мои. Ние во историјата секогаш сме лутале кога сме ги бирале партнерите и сојузниците и тоа не чинело многу скапо. Денес можевме да имаме сосема поинаква иднина и сегашност ако нашите дедовци наместо по Германиците, да го земеа стапот и да мавнеа по Англофоините!

Зашто го велам ова? Па оние што го победија Хитлер и што наводно ја донесоа победата во Европа и светот денес на Македонецот му го условуваат неговото постоењето и иднината ако не се откаже од своето име и идентитет. Кој врвен фашизам! Хитлер нападна многу држави и многу територии но на ни еден народ не им го забрани правото на самоопределување. Современите Европјани донесоа во светот двојни аршини,фрлија стотици илјади бомби во име на некои човекови права, а всушност тоа беа бомби за експлоатација на територии кои се од голем интерес на Англофонската оска.За каков фашизам не учат после 1945 година?За тоа колку се арни знаат Авганистанците, Ирачаните, Палестинците, Србите, Грузијците, Либанците, Сиријците и еден огромен дел на Европски нации на кои им се експлоатира трудот а за возврат им беше сервирана некоја си економска и должничка криза. Јас не видов дека Британците, Американците и Французите трпат некои страшни последици околу светскава криза. Стапот го јадат Шпанците, Грците, Италијаните, Португалците и сите нови нации кои влегоа во тоа сјебано и педерско друштво.Кај да е ќе влеземе и ние ама прво треба да најдеме ново име. Сегашново име Македонија според денешните европски начела е фактор за нарушени соседски односи. Менувањето на името за нив не е фактор за нарушени меѓучовечки односи.

Колку е аспурдот голем за нас Македонците, во врска со победниците и победените, во врска со демек лошите и демек арните е говорот на Адолф Хитлер во 1941 година во германскиот Бундестаг каде бара ослобудување на хрватските и македонските војници затоа што тие според него, не се негови непријатели, како и неговиот отворен став во 1944 година Македонија да добие независност во нејзините етнички и обединети граници како сојузник на Германија за против тежа на Србо-Југословенската војска и интересите на Франција кои на балканот се исполнуваа преку Србија.(Говорот на Хитлер за македонските и хрватските затвореници). Тоа на нашите визионери не им се допадна.Повеќе им се засвиѓаа Србите и комуњарите отколку ,,клетите”Германци и Бугари!

Албанија и Бугарија видоа голем бенефит од сојузништвото со Хитлер. Шо бенефит виде Македонија од тоа шо ја одбра антифашистичката оска? А да . Доби негирање на своето име и идентитет и доби еден куп уцени од некогашните свои сојузници. Џабе ги матљаме нашите војници по нивните валкани фронтови кога не не есапат за живи.Светот денес не е слободен, да бидеме на чисто. Денес убивања и страдања има исто колку и во времето на Ади. Од 1945 година до денес, Англофонската Нато оска има убиено онолку народ колку и Адолф Хитлер. Може ли барем некој овие новиве да ги посочи како злосторници? Во крв го удавија светот во име на нивните зелени банкноти. Со крв ја креираат монетарната политика. Со крв го испентарија окото на врвот од светската пирамида.

Не можам да ја сакам Англофонската оска затоа што токму таа, а не Хитлер, уништи еден куп цивилизации со нивното стапнување на некоја територија. Како тие,а не Хитлер, ги уништија домородните племиња во Америка, Австралија, Јужна Африка и многу други колонии, каде по пат на воена репресија збришаа еден куп цивилизации(Индијанци, Абориџани,Црнечки племиња на југот од Африка и многу други)и приграбија за себе природни ресурси(нафта, злато,дијаманти).

Не можам да ги сакам оние кои ми ги тупнаа педерите со отворени шупаци да ми парадарираат под балконот. Не дека Адолф имаше попопуларна мерка, но секако топлниците и вруќите печки се многу подобри опции од парадите на гордоста каде во името на нечија педерска гордост се руши гордоста на целата останата околина. Макијавели кажа дека ЦЕЛТА ГИ ОПРАВДУВА СРЕТСТАВАТА. Колатераланите штети се позитивна жртва во името на нивната финална зацртана цел. Адолф Хитлер не нападна ни една нација и држава што застана на негова страна.Можат историските читанки да ги полнат со прикаски за некои злосторства но тоа го има и денес. Тоа е начин на освојување на теренот. Секој метар освоен со бомба и куршум носи проливање на крв. А оној кукаст крст што го вееше Адолф денес доби само нова форма и нов метод на спроведување. Жртвите се бројат и денес, но многу по цинично и по гнасно. Денес жртвите се нарекуваат жртви за некоја слобода. Денес од што е светот покороен со лаги и демагогии, жртвата не може да си го добие и статусот на жртва. Во најдобар случај станува колатерална штета.

Advertisements

About komitamkd

Десничар,Реалист,
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Зашто би навивал за Хитлер?

 1. Dejan напиша:

  Ти држи вода теоријата околу тоа дека не треба да влегуваме во сојуз со истите тие кои денес повикуваат македонската нација да изврши самоубиство, но Хитлер не делува баш како алтернатива на истите тие ѓубриња.

  Имено, Бундестагот е германски Парламент по формирањето на германската Бундес Република по Втората Светска Војна, позната како Западна Германија, се до обединувањето во 1990 година со Германската Демократска Република, позната како Источна Германија, а пред формирањето на германската Бундес Република, германскиот Парламент бил Рајхстагот, во кој Хитлер ги одржал тие говори.

  Како за почеток, Хитлер ја срамнал Југославија со земја во април 1941, а македонското антифашистичко востание е дигнато дури 6 месеци подоцна, на 11 октомври 1941. Во тој 6 месечен период, Хитлер имал време и можел да создаде пријатели и сојузници меѓу Македонците со тоа што ќе им дозволел да формираат своја независна македонска држава, која би била признаена од страна на Нацистичка Германија и би била штитена од страна на германските војски, во замена за учество на истата таа независна македонска држава во Втората Светска Војна на страната на силите на Оската.

  Но Хитлер не го направил тоа. Додека многу народи во Украина и во балтичките земји ги пречекувале германците и нивните сојузници како ослободители од Сталин и од неговиот терор, Хитлер и нацистите со конкретни дела – со уништување на шумите и со транспортирање на сета храна, руда, дрва и се што би можело да биде од било каква корист за германската индустрија, за германската економија и за германската воена машинерија во Германија, им посочиле на истите тие народи дека тие не се дел од планираната нацистичка пост-воена програма, која подразбирала или истребување или иселување на сите тие народи од териториите на кои живееле откако нацистите би победиле во Втората Светска Војна.

  Хитлер им дозволил на Хрватите да формираат своја независна хрватска држава, која била признаена од страна на Нацистичка Германија и била штитена од страна на германските војски, а во замена за тоа, истата таа независна хрватска држава учествувала на страната на силите на Оската во Втората Светска Војна. Слични марионетски држави Хитлер дозволил да се формираат и во областите во кои живееле руските козаци и ред други народи во источна Европа, но не и со Македонците.

  Напротив, Хитлер им дозволил на Албанија и на Бугарија да си ја поделат Македонија меѓу себеси, а 2 години подоцна, Фашистичка Бугарија депортирала барем 7144 македонски Евреи, на кои им се губи секаква трага во нацистичкиот логор на смртта Треблинка, да не заборавиме дека тие луѓе биле Евреи, односно јудеисти по религија, но Македонци по националност и говореле македонски јазик.

  И сосема разбирливо е тоа што Хитлер ги ослободил Македонците и Хрватите кои служеле во војската на Кралството Југославија, бидејќи токму Македонците и Хрватите најмалку отпор пружале додека германските војски ја срамнувале Југославија со земја во април 1941 година, а и сосема разбирливо е тоа што Македонците и Хрватите пружале најмалку отпор, никој не би сакал да гине за некој кој го мрази, го дискриминира, го прогонува и го угнетува врз национална основа, јас лично никогаш не би го дал животот за некој кој ме мрази, ме дискриминира, ме прогонува и ме угнетува поради тоа кој сум и што сум по националност и по религија, па од тука во целост ги оправдувам постапките на Македонците и на Хрватите кои служеле во војската на Кралството Југославија.

  Но токму како што рекол Макијавели, ЦЕЛТА ГИ ОПРАВДУВА СРЕДСТВАТА, па од тука сосема разбирливо би било доколку Хитлер им дозволел на Македонците да формираат своја независна македонска држава, која би била признаена од страна на Нацистичка Германија и би била штитена од страна на германските војски, а во замена за тоа, Македонците би гинеле за интересите на Хитлер и на нацистите борејќи се против Русите кои, иако никогаш не биле пријатели на Македонците, напротив, токму Русија се залагала за Сан Стефанска Бугарија, но сепак, колку и да е болно и тешко да се признае, сепак Русите ни се поблизок народ на нас Македонците по јазично подрачје и по религија, отколку Германците, колку и да е болно и тешко да се признае, но за жал, тоа е суровата вистина.

  А ако Хитлер победел во Втората Светска Војна на сметка на жртвувањата на Македонците, јас лично не верувам дека ќе дозволел независната македонска држава да продолжи да постои и Македонците да продолжат да живеат и да се размножуваат како слободна нација, бидејќи Македонците се делумно потомци и на старите Словени, а за Хитлер, Словените биле втора најинфериорна раса во светот после Евреите, дури и над 20000 Словени биле истребени во нацистичките логори на смртта, само Бог знае колкава би била таа бројка доколку Хитлер и нацистите победеле во Втората Светска Војна. Иронично, во последните месеци на Втората Светска Војна, токму Хитлер отворено и јавно ги признал словенските народи како силни и како супериорни во источна Европа, откако на дебело изел словенски ќотек во источна Европа од партизаните и од Црвената Армија.

  Македонците би биле само средство со кое Хитлер и нацистите би ја оствариле својата планирана цел, а потоа како што тоа го направил со лидерот на нацистичките јуришници СА, Ернст Рем, кој на дебело им помогнал на нацистите со употреба на сила да шират страв и терор помеѓу германското население, страв и терор кои Хитлер и нацистите ги искористиле за да дојдат на власт во Германија, кога Ернст Рем станал веќе непотребен, Хитлер го убил во текот на Ноќта на долгите ножеви, а несомнено истото би ги дочекало и потенцијалните македонски сојузници на Хитлер и на нацистите после нивната евентуална победа во Втората Светска Војна.

  Разликата помеѓу Хитлер и нацистите од една страна и западните империјалисти од друга страна (не се само Британија и САД, тука се и Французите и Шпанците кои до денешен ден не ја признаваат Република Македонија под уставното име, а истовремено во целост ги поддржуваат Британија и САД во нивните злосторства, па дури и ги помагаат во истите тие злосторства), е во тоа што Хитлер истребил над 10 милиони луѓе во Холокаустот чисто од идеолошки причини, од идиотски идеолошки фанатизам, додека западните империјалисти истребуваат чисто за профит и за политичко влијание и дефинитивно се многу поуспешни од Хитлер и нацистите, ем уживаат политичка моќ и влијание во речиси целиот развиен свет, ем профитираат на дебело од евтината работна сила во државите во развој, како што е Република Македонија.

  Мене лично воопшто не ме интересираше кој ќе победи на претседателските избори во САД во 2001, во 2004, во 2008, но претстојните редовни претседателски избори во САД кои треба да се одржат на 6 ноември 2012 се од многу важен карактер, бидејќи за прв пат во историја на САД, во Белата Куќа на Авенија Пенсилванија, број 1600 во Вашингтон, е сместена владина администрација, на чие чело се наоѓа левичарски радикал кој еднаш неделно потпишува налози за погубување на личности осомничени за тероризам, надвор од територијата на САД се разбира, бидејќи никој не може да биде погубен на територија на САД без претходно судење и без претходна судска пресуда. Овој исончан левичарски радикал после само неколку минути поминати на консултации со советници од ЦИА и НСА еднаш неделно, става потпис на одлука за погубување на одредени личности осомничени за тероризам, без воопшто да ја разгледа можноста за апсење на тие личности, наместо директно да се преминува кон нивно погубување. Истите тие личности се погубувани со безпилотни летала, односно дронови, во Пакистан, во Јемен и во ред други држави на Блискиот Исток и речиси во секој напад има и невини жртви, бидејќи тие дронови речиси никогаш не се 100% прецизни, поради што невините цивилни жртви се речиси неизбежна колатерална штета.

  Благодарејќи на современата технологија, на исончаниот левичарски радикал во Белата Куќа на Авенија Пенсилванија, број 1600 во Вашингтон, му е многу полесно во потпишувањето на списоци на лица кои треба да бидат погубени, на Сталин му било потешко во 1930-те години, секоја вечер од неделата потпишувал листи кои му пристигнувале преку телеграф, кои лица да бидат погубени, кои лица да бидат затворени, кои лица да бидат депортирани во гулазите и кои лица ќе бидат ретки среќници кои ќе бидат ослободени.

  Но настрана погубувањата на странци, овој левичарски радикал отворено и јавно се залага за давање државјанства на нелегални имигранти, а до денешен ден ги чувствуваме последиците на таквата политика во 1990-те години во Македонија, благодарејќи на која стотици илјадници немакедонци, да не речам Албанци, стекнаа македонски државјанства во 1990-те години, се залага за задолжително здравствено осигурување за сите вработени граѓани, а невработените да се лечат на сметка на партиципациите кои ги плаќаат вработените граѓани, со други зборови кажано, вработениот плаќа и за своето лекување и за лекувањето на невработениот, без разлика дали невработениот воопшто е поврзан на било каков начин со вработениот или не, се залага за абортуси и за операции за менување на полот кои би биле субвенционирани со народни пари, а истовремено се залага за повисоки даноци за богатата класа, кои во реалност се повисоки даноци за средната класа, која е загрозена од почетокот на светската економска криза во 2008 година па се до денешен ден.

  Јас лично сум конзервативец, Мит Ромни за жал е либерален конзервативец, а не републикански конзервативец каков што му треба на секое нормално демократско и цивилизирано општество, но јас лично попрво би гласал за либерален конзервативец отколку за левичарски радикал, иако лично не очекувам ама баш ништо позитивно од либералниот конзервативец Мит Ромни, но барем се надевам дека ќе ги врати САД на патот на слободната пазарна економија, а не на овој пат кој води кон квази-социјализам, на кој САД ги води сегашниот исончан левичарски радикал.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s