Грчките лаги и камења us македонска историја

Секој неупатен Енглез, Германец или Јенки ќе се испосере по светот со приказни  од типот каква историја имале Грците и што Грците им дале да видат за 10 или 20 еура.
Некој камен кај шо прднал Платон, или не знам,  кај шо се помочал  Аристотел. Местото каде убавата  Елена  паднала у загрљајот  нa Париз  по што овој добил ерекција  толку силна та  да стане  мотив за долгодишна крвничка  војна. Грб му бил  она војничиштено Хектор кој во име на некоја си љубов потепал пола град. Се за пичица!!
Џабе Пенелопа плетеше 20 години и беше верна. Она си го доби епитетот на курва како што и денес си го има тој епитет државичката која должи милијарди и која живее од лагите и бајките.
Она дека Александар е нивни крал и дека битката на Херонеја беше една садо-мазохистичка игра на педерите од југ е прикаска која  одамна му ја продадоа на светот. Или делумно. Кога човек ќе влезе да се прошета низ нивните камења, нешто што за нив представува  особена гордост, добивам еден нагон да се помочам на истото место каде Платон запишувал забелешки и каде Софистите ги подбуцнувале широките маси од неука и магарешка багра, да мутира во ДЕМОС…демек народ. Сепак стока си е стока, називот не менува ништо нели?
Кога пред некое време се качив на Плаошник, и ги видов училниците од Христијанската школа, местото од каде тргнала писменоста и верата  низ Европа, осетив во крвта толкава сила што почуствував дека со едно зрнце песок од Плаошник можам да го срушам нивниот усран Акропол или Олимп. Ме заболе за нивните бајки и за митолошките суштества кои летале, се тепале со молњи, со ламји или не знам што. Алооо…дајте малку реалност, доста беше научна фантастика. Кога Демостен го нарече Александар варварин од север, и грчки тиранин, он сигурно немал поим дека неговите исфрустрирани следбеници заради тие изјави ќе мораат да се срамат од својот најголем филозоф и да го убедуваат светот дека тоа не било војна, ами фамилијарна расправија на педерчињата од Атина, Спарта, Македонија.
Да бидеме на чисто. Јас не живеам со бајката дека сум потомец на Александар. Мешањето на народите, етногенезата е менлива како еден бел ѕид на кој мали деца се учат да пишуваат и да цртаат. На овој наш ѕид, наречен Балкан, триста курци ровареле, мајки и баби ебавале и прашање е дали останала мала нијанса во рожницата на окото од Античките Македонци. Но ве молам. Да се тврди дека тоа им припаѓа на Грците е уште поголемо лудило.Една Франција која носеше ефтина работна сила од своите окупирани африкански колонии, за временски период од еден век стана речиси и црнечка нација. Тотално измелезена. Дартањан и неговите мусктеари можат да се покријат со уште една плоча бетон за секој случај. Што ли се случило со народиве овде во период од 2000 години. Сакаат ли оние педери од југ да не убедат дека тие процеси од Гевгелија надоле не важат? Не бе браќа. Кај вас важат од троа појќе. Вие покрај вагинално, го примате  и анално. Дудлање има и кај нас.
Она што не научивме од вас расипаните ѓубриња е како на светот да му продаваме вистинска историја. Плаошник, местото каде тргнала писменоста, верата, Кокино, Хераклеја,античките театри во Охрид, Стоби, се места каде во Македонија не се наплатува за влез и каде речиси и да нема запослен ниту еден редар! Тие сепак зјаат полупразни и непосетени. Од нив како да се криеме, а можеме толку силно да им се гордееме.
Кога ли ќе почнеме ние да го продаваме тоа на светот?  Да им покажеме на оние неуки Енглези, Германци и Јенки кој ги научил да пишуваат, да се крстат, ѕвезди да набљудуваат, во бога да веруваат….

About komitamkd

Десничар,Реалист,
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

8 Responses to Грчките лаги и камења us македонска историја

 1. Klamburec напиша:

  Б Р А В О

 2. Dejan напиша:

  Елена паднала во загрљајот на Парис, а Хектор бил негов брат, оженет за Андромаха, која била мајка на неговите деца.

  Парис бил будалата кој поради толку силната ерекција на крајот загинал, а Еленчето ја вратиле назад во Спарта, кај мажот и Менелај, кој бил крал на Спарта.

  Ни јас не живеам со бајката дека сум потомец на Александар Велики, бидејќи историјата вели дека неговите два сина биле убиени без претходно да остават свои директни наследници по крв, а од тука следува фактот дека Александар Велики нема потомци, освен ако оставил по некое дете кај некоја љубовница на Балканот или низ Азија кога се опијанувал после секоја победа во битка и сексуално се задоволувал со кого и со што ќе му текнело, и ако истото тоа дете оставило свои директни наследници по крв пред смртта.

  Но живеам со верувањето дека иако можеби не сум потомец по крв на сите народи кои некогаш живееле на овие балкански простори, сепак сум нивни директен или индиректен наследник.

  На крајот на краиштата, турците не се потомци на византијците, но сепак си ги имаат присвоено историските наследства на Византија, исто како што и германците, норвежаните, швеѓаните, данците и останатите нордиски народи си ги имаат присвоено историските наследства на готите и на ред други племиња кои живееле на нивните простори.

  Италијанците си ги имаат присвоено историските наследства на Римската Империја, мексиканците си ги имаат присвоено историските наследства на ацтеките и на маите, тортиљите на пример, се рецепт кој е наводно повеќе од 3000 години стар, измислен од страна на ацтеките, за време на Бостонската Чајанка, која претставува прв организиран масовен револт на американските колонии против Британската Империја, американците биле облечени како индијанци иако немаат ама баш ништо заедничко со индијанците.

  И ред други примери.

  Така да, само будала би им дозволила на гејците да си ги присвојуваат историските наследства на античка Македонија, на античка Грција и на ред други држави и народи кои некогаш живееле на овие балкански простори.

  Јас сум човечко суштество, имам право да се нарекувам себеси како сакам и да бидам што сакам по националност и по религија и никој нема право да ми кажува како смеам и како не смеам да се нарекувам себеси или да ми кажува што смеам и што не смеам да бидам по националност или по религија.

  И како таков, односно како човечко суштество, јас сум Македонец по националност, православен христијанин по религија и се сметам себеси за директен и за индиректен наследник, ако не и потомец, на сите народи кои некогаш живееле на овие балкански простори.

  Крај на приказната.

 3. Iva напиша:

  BRAVO!! KAKO I SEKOGAS DOBRO NAPISHANO!!
  POZ! 😉

 4. MAKEDONSKA DNK напиша:

  Браво од ФБ групата “МАКЕДОНСКА ДНК” http://www.facebook.com/groups/410226805680968/

 5. ???? напиша:

  pozdrav so pesnava

 6. Јебо Факич напиша:

  Човеку! Ова е најдоброто нешто што сум го прочитал некогаш! Секоја чест! Ова е вистинскиот дух!

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s