Геро Ал Хатаб и Владимилчин Ал Завахири

И по кој знае кој пат. Повторно тоа се тие,  кои фрлаат отров, пепел, неизвесност и апатија кај македонецот.Оние кој не се родени да создадат ништо, но како термити ни ги гризаат емоциите, расудувањето и здравиот разум. Тоа се тие. Тоа се оние кои се гнасат од самите себе, оние кој би биле подобар прозвод од сегашниов кога би биле спонтан абортус. Тоа се оние кои од дното на душата го мразат сопственото постоење, и постоењто на сите околу нив. Тоа се оние, кој треба да ја заматат јасната слика, да го зачорчат чуството на победа, на мир и гордост. Тоа се оние чија најголема победа им се создавањето на раздор, делби и прашања на страв и неизвесност кај луѓето. Тоа се оние кои не се грижат за никого и ги злоупотребуваат туѓите несреќи.
Геро Ал Хатаб и Владимилчин Ал Завахири се саморазнесоа со експлозив на омраза пред македонската јавност која конечно се обиде мирно да заспие после Велигденскиот кошмар. Нема заспивање драги мои пријатели. После терористичкиот акт кај Смиљковското езеро, и одкиравњето на сторителите,на ред е  теророт на саможивниците, на  дежурните платени убијци на вистината. Во моменти кога Македонија влезе во клинч со крвниците, во битка која сеуште трае, во моменти кога никој не се осуди да коментира и да фрла сомнеж на вака осетлива работа се јавија тие. Ај погодете кои се??? Не е тешко нели? Тоа се талентите за пуштање бубачки и отварачи на вентилот на омраза и малодушност кај оние кој едвај чекаат нешто да почне да се мати. А нив не им одговара вистината. Нив не им одговара јасна слика за тоа кој е убиецот на нашите деца. Да почитувани мои пријатели, тие се цареви да владеат и да манипулираат во неразјансети околности, тие постојат и го дишат овој воздух да ни го загорчат секој нов ден.
Во моменти кога Македонија војува со исламските радикали, и таа битка сеуште трае, повторно мина на македонскиот пат поставуваат ,,тие”.Во моменти кога се одмотува клопчето, после една полициска акција изведена на најпрофесионално ниво, акција за која подршка дадоа САД, ЕУ, ОБСЕ, и еден куп релевантни надворешни внатрешни организации,се појавија портапаролите на ѓаволот. Се појавија малодушните типчиња да си поигруваат со чуствата на народот, со чуствата на роднините на убиените, да фрлаат со камења по одкривањето на вистината пласирајќи еден тон лаги и небулози.
Нив не им е јасно како можело фризери, автомеханичари или мајстори да бидат терористи. А што очекуваа наспроти себе? Доктори на науки? Колумнисти???Писатели??Пратеници??? Доктори??Фудбалери??? Што е за овие ,,експерти” идеален профил на теорорист? Јас мислам дека по иделани од  нивните профили  нема. Работат под туѓа директива, работат со цел внесување страв и несигурност и  раздор помеѓу народот и внесуваат  политички пораки преку своето терористичко делување. Значи. Профилот на идеален теорорист го имаат тие. Го живеат тој лик.
Терминот на нивното теророистичко делување е внимателно одбран. Баш кога државата е на пат да го одкрие овој злостор, поставувањто на сопки е единствен начин тие повторно да избијат во преден план.Да драги пријатели, овие канибали би биле најскреќни кога оваа операција би завршила неуспешно. Тоа за нив би била духовна храна и мотив да профложаѕ да ја пеат одата на пакоста.
И да, крвницте од Смиљковци ги убија младите деца, но не и надежта и вербата на македонецот кој и дозовли на правдата да работи. Но надежта и вербата се обидоа да ни ја убијат Геро Ал Хатаб и Владимилчин Ал Завахири, иако обидот ќе остане неподобен и неуспешен. За нивна несреќа, а наша среќа Македонија ги има сторителите на овој гнасен чин. Македонија како држава го положи испитот на зрелост, а македонскиот народ покажа трезвеност, стабилност и доверба во системот.Тоа не успеаа да го срушат ни терористите кај Смиљковци, ни терористите од отвореното(затворено)општество. Победи законот, победи народот. А вие??? Вие  сте саботажата во оваа битка. Вие, кој веднаш, вонинституционално  го осудивте полицаецот од Гостивар за виновен убиец по национална основа , денес ја оспорувате законската разврска на масакрот од Велигден.
Вие ….вие сте нивната продолжена рака .Адвокати на ѓаволот.

Advertisements

About komitamkd

Десничар,Реалист,
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s