Кавијар со урда

Кога сељачиште ќе изгуби самодоверба,
застанува набилдан пред огледало,и спремен е за нова стрелба!
Ма додека скока курот,и срцето нека ми чука,
а после можат слободно да ме дислоцираат од тука..

Заборавив на црните прогнози,и на лошите лекарски прогнози,
повторно го цедам до дното,алкохолот во големи дози,
веќе ни 4 промили не се доволни да ме бутнат,
дал трезен,дал пијан,во главата сум секогаш лупнат.
Нема напредок во однесувањето,еби ветар сум и целосно срозен,
издегустиран,избеган,немотивиран и безполезен.

Ни сексот веќе не е тоа што беше,
помина времето кога за путка срцето лупаше,
и штом свршиш со муки,понатаму е се едно,
останува патлакот млитав и ништо не е вредно

Поезијата е трагедија,
поезијата е одговор од кој се плашам,
нека умрат сите прашања,светов ќе е посреќен,
планирам да објавам книга,бар на некој наслов да се скрасам……..

Advertisements

About komitamkd

Десничар,Реалист,
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s