Галактички одговор

Едно прашање зачинето со горчина и чемер,

одговорот е сместен во тунелот темен

 И нејасни звуци се мачат,

да продрат во заматената свест

 

Не е тага а не е ни бес,

и сепак се борам и треперам во себе

да викнам или да молчам,ќе останам неприметен,

и со погледот изгубен и заматен.

 

Ги прескокнав границите,

веќе не знам што е нормално,

изгубен во пространството,

осговорот ќе биде знам банален.

 Грешен е и архиепискотоп,

но не сакам да бидам и јас

но затворена е портата да продре мојот глас

 

Го газам своето его,кое кон пеколот ме води,

И сакам да сум нула,понижен и убиен.

 

Мојот ум ја крие тајната на галаксијата,

а таа е се помала ја трујам филофијата,

ни Марс не е далеку,па секој ден сум таму,

единствената мака е кога се враќам наваму….Image

About komitamkd

Десничар,Реалист,
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s