Галактички одговор

Едно прашање зачинето со горчина и чемер,

одговорот е сместен во тунелот темен

 И нејасни звуци се мачат,

да продрат во заматената свест

 

Не е тага а не е ни бес,

и сепак се борам и треперам во себе

да викнам или да молчам,ќе останам неприметен,

и со погледот изгубен и заматен.

 

Ги прескокнав границите,

веќе не знам што е нормално,

изгубен во пространството,

осговорот ќе биде знам банален.

 Грешен е и архиепискотоп,

но не сакам да бидам и јас

но затворена е портата да продре мојот глас

 

Го газам своето его,кое кон пеколот ме води,

И сакам да сум нула,понижен и убиен.

 

Мојот ум ја крие тајната на галаксијата,

а таа е се помала ја трујам филофијата,

ни Марс не е далеку,па секој ден сум таму,

единствената мака е кога се враќам наваму….Image

Advertisements

About komitamkd

Десничар,Реалист,
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s